Tarina

Muoto Collectionin tarina alkaa on keväällä 2010, jolloin perustettiin yritys, jonka lähtökohtana oli yhdistää suunnittelu, valmistus ja tuotteiden kehitys saman katon alle. Kahden muotoilijan, Kirsi Pasasen ja Mikko Kentan perustama yritys oli ensimmäinen muotoilutoimisto, jolla oma tuotanto oli mukana alusta asti. Yrityksemme aloitti toiminnan nimellä Muoto2

Muoto2-nimen takana oli ajatus muotoilusta tilassa ja lisäksi ajatuksessa oli mukana tuoda esille perustajien lukumäärä. Toimenkuvaan kuuluivat muun muassa suunnittelu ja valmistus; kodin kalusteet ja suuremmat kokonaisuudet julkitiloihin.

Yritys laajensi toimintaansa tasaisesti. Alkuun toimitilat sijaitsivat pienessä vuokratilassa Vääksyssä, viimeisimmät tilat Lahdessa olivat lähemmäs 400 m2. Tilat pitivät sisällään kattavan puusepäntehtaan ja maalaamon pintakäsittelyille. Vuonna 2023 lopetimme oman valmistuksen Lahdessa ja aloitimme toiminnan lisenssivalmistajien kanssa. Samalla yrityksen nimi muuttui muotoon Muoto Collection.

Muoto Collection painottaa asiakaslähtöistä toimintatapaa ja heille tärkeintä on tyytyväinen asiakas, oli työ mikä tahansa. He ovat tunnettuja ongelmanratkaisuissaan ja asiakkaat voivat kääntyä hankalimmissakin projekteissa heidän puoleensa. Monet tuotteista on muokattavissa asiakkaiden tarpeiden mukaan, joko mittojen puolesta tai asiakkaan toivomaan värivaihtoehtoon.

Muoto Collectionille on tärkeää käyttää suomalaisia materiaaleja ja osaamista. Kaikki alihankkijamme ovat suomalaisia ja haluamme yhä pitää tuotteittemme valmistuksen kotimaassa laadusta tinkimättä.

Määrätietoinen yhteistyöverkostojen rakentaminen mahdollistaa puun ja metallin lisäksi muidenkin materiaalien käytön sekä alihankinnan. Meidän kauttamme onnistuu isommatkin kalustusprojektit.

Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää.

Ystävällisin terveisin,
Kirsi ja Mikko,
Muoto Collection Oy